Sjajna partija mladog Haurdića

Dva gola i mnoštvo atraktivnih poteza

Sjajna partija mladog Haurdića

Adnan Beganović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je iznenađujuće na Grbavici svladala Wales (2:1), a igrač koji je obilježio susret bio je mladi fudbaler Jabloneca Anes Haurdić koji je postigao oba pogotka za naš tim te sjajnim potezima nekoliko puta digao publiku na noge.

"Presretan sam. Pobjeda koja je došla u pravi trenutak. Mislim da smo pokazali mnogo više od Walesa te da smo zasluženo slavili. Bili smo razigrani, požrtvovani i rezultat nije mogao izostati", rekao je za SportSport.ba Anes Haurdić i dodao:

"Postigao sam dva pogotka, ali vjerujte mi da je to najmanje bitno. Da nisam ja zabio siguran sam da bi neko drugi. Ovo je pobjeda kolektiva i ne želim nikako da ja budem u prvom planu."

Haurdićev Jablonec jedno je od iznenađenja češkog fudbalskoh prvenstva, trenutno njegova momčad zauzima drugu poziciju na tabeli, a naš mladi reprezentativac jedan je od bitnijih igrača u timu.

"Stvarno sam prezadovoljan ovom sezonom. Ide mene, ide ekipu, a pohvale za naše igre dolaze sa svih strana. Trener i čelni ljudi kluba prezadovoljni su mojim igrama i to je ono što me raduje", istakao je Haurdić.

Pored Haurdića u češkom fudbalskom prvenstvu igra veliki broj naših igrača, a svima njima je sasvim sigurno san krenuti Džekinim stopama.

"Normalno je da svi mi, pa tako i ja, želimo jednog dana okušati se u nekoj od jačih liga, ali meni se u ovom trenutku stvarno ne žuri. Lijepo mi je u Češkoj, imam ugovor sa Jablonecom do ljeta 2011. godine i ukoliko ostanem do kraja neću biti nesretan. Vrijeme radi za mene i sada sam samo koncentrisan na igre u svom klubu", zaključio je mladi Haurdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.