Sjajna utakmica u Lensu, Bordeaux u polufinalu

Francuski kup

Sjajna utakmica u Lensu, Bordeaux u polufinalu

Edmir Škorić

Nogometaši Bordeauxa su u sjajnoj utakmici slavili u Lensu s 3:2 protiv istoimenog domaćina i izborili polufinale Kupa Francuske.

Ekipe iz sredine tabele Ligue 2 i Ligue 1 sastale su se u Lensu, a kako i jedni i drugi više nemaju ambicija u domaćim prvenstvima, bilo je očekivano da ćemo vidjeti dosta pogodaka na Bollaert-Delelis stadionu. 

 

Već u 11. minuti Lens dolazi do prednosti i to autogolom Cedrica Carrassoa. Minimalnom prednošću domaćina otišlo se na odmor.

 

Bordeaux uspijeva da izjednači u 59. minuti golom Gregoryja Sertica, a Cheick Diabate u 81. i 85. minuti rješava pitanje pobjednika. Uspio je Lens tek da ublaži poraz još jednim golom. Zakarya Bergdich je u 92. smanjio na konačnih 2:3.

 

Ranije su u polufinale prošli Troyes i Lorient, a u posljednjem četvrtfinalnom susretu sastaju se Evian i PSG. Taj susret počeo je od 20:45 sati.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski kup, četvrtfinale:

Lens - Bordeaux 2:3 (Carrasso 11 - ag, Bergdich 92/ Šertić 59, Diabate 81, 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.