Sjajnih 120 minuta Spahića, Anži izbacio Dinamo iz Kupa

Golom Eto'oa Anži slavio sa 1:0

Sjajnih 120 minuta Spahića, Anži izbacio Dinamo iz Kupa

Edmir Škorić

U prvom susretu četvrtfinala Kupa Rusije Anži je tek u produžecima savladao Dinamo iz Moskve, a jedini gol postigao je Samuel Eto'o iz penala u 99. minuti.

Prvi su zaprijetili domaći u 13. minuti, ali je udarac Lassane Diarre s nekih 18 metara bio preslab da bi se ugrozio gol Antona Shuninua. U 33. minuti dobra prilika za goste, no Leandro Fernandez pogađa prečku sa sa samo sedam metara.

 

Do kraja prvog dijela da spomenemo još i priliku za Anži u 41. minuti. Nakon ubačaja Williana, Spahićev udarac glavom je na gol-liniji zaustavio Aleksander Kokorin, a zatim je Joao Carlos šutirao iznad gola.

 

U 76. minuti gosti iz Moskve mogli su doći do pogotka, Sergej Davydov je izbjegao nedozvoljenu poziciju i izašao sam pred golmana Vladimira Gabulova, te na kraju oklijevao i njegov udarac je zaustavljen. U 86. minuti Willian i Samuel Eto'o se ne snalaze najbolje iz dobrih pozicija.

Na isteku druge minute nadoknade sudačkog vremena domaći su tražili penal jer su smatrali da je jedan igrač Dinama igrao rukom u svom šesnaestercu, no sudac se nije oglasio.

 

Anži je bio nešto bolji, mada su i Dinamovi nogometaši imali svoje periode utakmice. Na kraju, možda i najrealniji rezultat. Ono što je za nas najvažnije, Spahić je dobro odradio svih 120 minuta, te imao i onu jednu dobru priliku, kada je nakon njegovog udarca glavom Kokorin sa gol-linije izbacio loptu. 

Anži je poveo u 99. minuti, odnosno devetoj minuti produžetka. Eto'o je pogodio sa 11 metara (penala), a prvenstveno je Mađar Dzsudzsák u svom šesnaestercu srušio Žirkova.  Do kraja utakmice domaći su sačuvali prednost i plasirali se u polufinale. 

 

Ruski kup, četvrtfinale:

Anži - Dinamo M. 0:0, 1:0 - produžetak (Eto'o 99 - penal

Zenit - Kuban 

CSKA - Yenisey 

Rostov - Terek 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.