Sjećate li se Adebaya Akinfenwe? Danas je pokazao svoju snagu, i to doslovno

Slovi za najjačeg fudbalera na svijetu

Sjećate li se Adebaya Akinfenwe? Danas je pokazao svoju snagu, i to doslovno

A. Čaušević

Adebayo Akinfenwa već dugi niz godina slovi za najjačeg fudbaler na svijetu zbog svoje fizičke konstitucije. 

Na video simulacijama fudbalske igre njegova ocjena za snagu iznosi visokih 97, a djelić svoje moći pokazao je i danas.

Akinfenwa je sa svojim Wycombe Wanderersima gostova Oxford Unitedu, ali meč nije odigrao do kraja jer je dobio crveni karton i to u 26. minuti

On je u razmaku od nekoliko minuta zaradio dva žuta kartona, a drugi je dobio zbog udaranja protivničkog igrača.

Akinfenwa nije želio da ulazi u sukob, ali nakon što ga je John Mounsinho odgurnuo uslijedila je reakcija u kojoj nije mogao kontrolisati svoj bijes.

Popularna Zvijer je uhvatio protivnika za grlo i vrat te ga udario rukom i sudija nije imao izbora nego da mu pokaže put u svlačionicu.

Adebayo 'the Beast' Akinfenwa sent off for hitting Oxford player (26th min) from r/soccer

Inače, utakmica je završena minimalnom pobjedom Oxforda, ali je Wycombe bez obzira na poraz zadržao prvo mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi