Sjećate li se Aleksandra Glišića? Uzet će pasoš druge zemlje i igrati sa svjetskom zvijezdom

Poznato lice s premijerligaških terena

Sjećate li se Aleksandra Glišića? Uzet će pasoš druge zemlje i igrati sa svjetskom zvijezdom

A. Čaušević

Nisu baš česti slučajevi da neki bh. fudbaler uzme državljanstvo zemlje koja se ne nalazi u regionu te zatim zaigra za nacionalni tim kao novi državljanin. 

Aleksandar Glišić je dobro poznato lice s premijerligaših terena nakon što je nekoliko godina vrlo uspješno igrao za Radnik iz Bijeljine. 

Glišić je bio i član čuvene generacije Bijeljinaca koja je 2016. godine uzela Kupa BiH, a već neko vrijeme nastupa u Aremniji. 

Banjalučanin je prvije dvije i pol godine otišao u Banants, odnosno današnji Urartu da bi nakon toga potpisao za Alashkert.

Potšo igra već tri godine na Kavkazu uskoro će dobiti i armenski pasoš te tako steći pravo nastupa za reprezentaciju te zemlje. 

"Mislim da igram najbolji fudbal u karijeri, u procesu sam dobijanja pasoša i ne bih imao ništa protiv da zaigram za Armeniju. Sjajno sam se snašao, kako što se tiče fudbala tiče, tako i privatno", rekao je Glišić koji se i oženio u Armeniji. 

U minuom prvenstvu Armenije igrao je standardno. Na kraju je u svim takmičenjima zabio sedam golova, a stigao je i do šampionske titule. 

Kada dobije pasoš i u slučaju poziva selektora Joaquin Caparrasa vrlo lako bi se moglo desiti da Glišić igra u napadu zajedno sa svjetskom zvijezdom Henrikhom Mkhitaryanom.

Top Komentari

emanuelmacron
CUJ ovo bio je clan cuvene generacije bijeljinaca, ljudi ja nemogu vise odo se ubit
7 3
Husrefbeg22
Dobar je on bio igrac samo malo neprimjecen u BiH.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi