Sjećate li se legende Celtica? Shunsuke Nakamura proslavio 40. rođendan i potpisao novi ugovor

Ništa od penzije

Sjećate li se legende Celtica? Shunsuke Nakamura proslavio 40. rođendan i potpisao novi ugovor

E. Čaušević

Japanski fudbaler Shunsuke Nakamura ostat će upamćen kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca, a najbolje partije pružao je u dresu Celtica.

Nakamura je bio svojevremeno jedan od najboljih igrača Celtica i prava noćna mora iz slobodnih udaraca za svoje protivnike. Iako već dugo nismo čuli za njega mnoge je iznenadila vijest da Nakamura još uvijek igra, a jučer je potpisao novi ugovor.

Iako ima već 40 godina očito da Nakamura nema namjeru da završi svoju karijeru. On je odlučio da produži svoj ugovor s japanskim timom Jubilo Iwatom koji se takmiči u elitnom rangu.

Nakamura je sa ovim klubom potpisao saradnju na još godinu dana, ali je poručio da će nastaviti igrati i naredne godine ukoliko se bude dobro osjećao na terenu. Naravno, mnogi najviše pamte njegovu golčinu protiv Manchester Uniteda iz 2006. godine kada je Celtic slavio sa 1:0 i priredio senzaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi