Sjećate li se Mohameda Sissoka?  Našao je novi tim i to daleko od Evrope?
(Foto: EPA)

Otišao u Hong Kong

Sjećate li se Mohameda Sissoka? Našao je novi tim i to daleko od Evrope?

Midhat Šljivak

Iskusni fudbaler Mohamed Sissoko jedan je od rijetkih fudbalera koji se može pohvaliti da je nosio dres nekoliko evropskih velikana.

Sissoko je karijeru počeo u Auxerreu, a zatim je igrao za Valenciju, Liverpool, Juventus i PSG i važio je za jednog od boljih veznjaka na Starom kontinentu.

Međutim, karijera ovog fudbalera je polako padala nekon što je 2015. godine napustio Evropu. Imao je neuspješne epizode u Kini, Indiji, Indoneziji i Meksiku, ali karijeru nema namjeru da završi.

Iako su mu 33 godine odlučio je da potpiše za ekipu Kitchee iz Hong Konga. Šampion Premier lige Hong Konga je ovu vijest objavio na zvaničnoj Facebook stranici i sigurno je da će ovaj fudbaler predstavljati veliko pojačanje.

Sissoko će ipak sasvim sigurno pamtiti vremena kada je igrao na velikoj sceni, a sve ostalo je čista ljubav za fudbalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije