Sjednica IO NS BiH naredne sedmice, da li će se proširiti Premijer liga?

Zakazan Dnevni red

Sjednica IO NS BiH naredne sedmice, da li će se proširiti Premijer liga?

S. Mlaćo

Iako se prvobitno špekulisalo da će sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše zemlje biti održana danas, to se ipak neće desiti.

Iz izvora bliskih Savezu saznajemo da je sjednica zakazana za 23.06, odnosno naredni utorak.

Svakako da je glavna tema među ljubiteljima nogometa u našoj zemlji da li će se Premijer liga proširiti, odnosno koliko će imati ekipa u narednoj sezoni.

Iz Zvijezde 09 i Čelika su mišljenja da zbog cjelokupne situacije i načina na koji je okončano prvenstvo trebaju dobiti šansu da i naredne sezone igraju u elitnom rangu.

Zeničani imaju problema i sa licencom koji nisu dobili na Prvostepenoj komisiji, pa im to predstavlja dodatni problem, dok su u Zvijezdi 09 optimistični s obzirom da su u svojim namjerama dobili podršku i nekoliko premijerligaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Dnevnom redu će se između ostalih naći usvajanje kalendara takmičenja, te promjene u sistemu takmičenja Kupa BiH, kao i promjene u broju stranih igrača (sa 4 na 5) te u broju obaveznih igrača zaštićenog godišta u zapisniku (sa 3 na 4). Za sada nema tačke koja se odnosi na situaciju sa proširenjem lige, no nezvanično saznajemo da bi se i ova tačka mogla naći na 'papiru' do utorka.

Na kraju treba napomenuti da Izvršni odbor nije taj koji može donijeti odluku o eventualnom proširenju Premijer lige, odnosno ovo tijelo FSBiH može samo predložiti, a Skupština ima posljednju riječ.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Borac poslali u Europu Zvijezdu fe ostaviti u PL sta je sljedece? Sve se namjesta
6 1
hamsik
Ako prošire ligu onda smo dno dna
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi