Sjednica prekinuta bez dogovora

IO N/FSBIH

Sjednica prekinuta bez dogovora

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, definitivno je završena, bez ikakvog dogovora. Većina članova odbora već je napustila zgradu saveza.

Pojedini članovi Izvršnog odbora N/FSBiH odlučili su napustiti današnju sjednicu, te je zasjedanje bilo na kratko prekinuto. Ipak, sjednica je bila nastavljena, pa je nakon kratkog vremena definitivno prekinuta.

Slučaj Gavarić danas nije dobio svoj epilog, a kad će - ne zna se. Naime, danasšnja sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH prekinuta kada se došlo do tačke na kojoj se trebala donijeti odluka o spornoj utakmici između Slobode i Sarajeva.

"Izuzevši slučaj Gavarić, imali smo konstruktivnu sjednicu na kojoj su imenovane nove komisije. Međutim, dogovora u slučaju Gavarić nije bilo i tu smo izgubili kvorum. Prema Statutu naredna sjednica IO mora biti održana u roku od 24 sata, te je nova zakazana za sutra. Međutim, zbog brojnih obaveza većine članova IO jako je malo vjerovatno da će i sutra biti kvoruma", rekao je za SportSport.ba član IO Josip Bevanda.

Konačna odluka o slučaju Gavarić najvjerovatnije biće donešena tek naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.