Sjeverna Koreja slavi svoje heroje

Nakon poraza od Brazila

Sjeverna Koreja slavi svoje heroje

Sjeverna Koreja hvali svoje reprezentativce za pokazanu borbenost i fanatičnost uprkos porazu od Brazila (1:2) u utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Sjevernokorejska agencija KCNA navodi da Sjeverna Koreja nije izgubila moral nakon zaostatka od 2:0, te da je pogodak Ji Yun Nama u 89. minuti pozdravio cijeli stadion u Johannesburgu.

Ista agencija tvrdi da se protiv peterostrukih svjetskih prvaka i prvih favorita prvenstva nije branila, te da su propustili nekoliko prilika.

Još uvijek nije jasno jesu li Sjevernokorejanci mogli uživo gledati prvi nastup svojih fudbalera na svjetskim prvenstvima nakon 44 godine.

Utakmica je počela u 3.30 sati ujutro po korejskom vremenu, a besplatni satelitski signal, u dogovoru s FIFA-om, osigurala je hongkonška TV-postaja ABU.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti