Sjeverna Koreja želi Erikssona na klupi

Svjetsko prvenstvo

Sjeverna Koreja želi Erikssona na klupi

Edmir Škorić

Sjeverna Koreja uspjela se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo i njihov selektor tokom mundijala mogao bi biti švedski stručnjak Sven-Goran Eriksson.

Nekadašnji strateg Meksika i Manchester Cityja, Šveđanin Sven-Goran Eriksson, želja je čelnika fudbalskog saveza Sjeverne Koreje. Sjevernokoreanci poslije 44 godine uspjeli su se plasirati na Svjetsko prvenstvo, te im je potreban selektor sa međunarodnim iskustvom.

Šveđanin je trenutno direktor u nižerazrednom engleskom Notts Countyju, a zajedno sa izvršnim predsjednikom Peterom Tremblingom u pregovorima je sa čelnicima Sjeverne Koreje. Prema pisanju Guardiana, Trembling je već ustupio u kontakt sa ljudima iz Sjeverne Koreje, te je izvjesno kako bi Sven-Goran Eriksson mogao privremreno zasjesti na klupu te reprezentacije.

Ambasador Sjeverne Koreje u Londonu kazao je kako bi ova odluka mogla biti donešena u narednih par sedmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti