Demonstracija sile: Jedanaest golova u mreži Sjeverne Makedonije

Kvalifikacije za Mundijal

Demonstracija sile: Jedanaest golova u mreži Sjeverne Makedonije

E. Ganibegović

Utakmicu petog kola kvalifikacija za Svjetsvo prvenstvo u grupi D odigrale su ženske reprezentacije Sjeverne Makedonije i Sjeverne Irske.


Gošće s Otoka nisu imale milosti prema Makedonkama te su ih savladale s nevjerovatnih 0:11. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali je Furness u 23. minuti propustila realizirati penal.

Krenimo redom. Već do pomenutog penala bilo je 0:4, a pogađale su Furness dva puta, te McKenna i Magill. Do kraja poluvremena još tri gola gošći.

Za 0:5 zabija Wade, McGuinness pogađa za 0:6, a Magill u smiraj prvog dijela postiže svoj drugi gol za nevjerovatnih 0:7 nakon prvih 45 minuta igre.

I taman kad se činilo da su Sjeverne Irkinje stale s maltretiranjem domaćih igračina, ponovo se ukazuje Furness koja u 68. minuti kompletira hat-trick za 0:8.

Nova dva gola postiže i Magill, a jedanaesti gol je u sudijskoj nadoknadi postigla Holloway.

Oglasi

Zanimljivo, u prva četiri gola Sjeverna Irska je postigla manje golova nego na današnjoj utakmici - njih deset.

Ovom pobjedom Sjeverna Irska ostala je u igri za baraž za koji će se vjerovatno boriti s Austrijom, obzirom da je Engleska vodeća s maksimalnim učinkom od četiri pobjede (imaju utakmicu manje), te gol razlikom 32:0.

Luksemburg i Sjeverna Makedonija koji imaju po tri boda, kao i posljednjeplasirala Latvija bez bodova, mogu se već pozdraviti s učešćem na Mundijalu.

Kvalifikacije za SP, 5. kolo:

Sjeverna Makedonija 0:11 Sjeverna Irska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi