Skakavci nisu uspjeli skočiti sa dna
Kobni Kamerunac po Skakavce, Henri Bienvenu Ntsama

Superliga, 13. kolo

Skakavci nisu uspjeli skočiti sa dna

Komletirano je i 13. kolo švicarske Super lige, a u oba meča pobjede su slavili domaćini. I nakon ovog kola Grasshoppers je ostao zakovan za dno.

U pobjedi Young Boysa naš reprezentativac Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta na poziciji lijevog beka.

Domaći su slavili minimalnim rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici je postigao 22-godišnji Kamerunac Henri Bienvenu Ntsama u 58. minuti. Te su tako Skakavci ostali zakovani za dno tabele švicarske Super lige.

U drugoj utakmici St. Gallen je savladao Thuna na svom terenu sa 2:1. Lukas Schenkel je u 30. minuti doveo domaće u prednost, no Thun dolazi do poravnanja u samom finišu prvog poluvremena golom Giuseppea Morella.

Svojim drugim golom stoper Lukas Schenkel donosi pobjedu St. Gallenu u 68. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.