Skakavcima bod u gradskom derbiju, Hajrović asistent

Zurich - Grasshoppers 1:1

Skakavcima bod u gradskom derbiju, Hajrović asistent

Edmir Škorić

U posljednjem duelu 18. kola švicarske Super lige snage su odmjerili gradski rivali Zurich i Grasshoppers, a na kraju su podijelili bodove (1:1).

Sjajni Grasshoppers umalo je slavio na teškom gostovanju kod svog gradskog rivala, a asistent kod njihovog jedinog (vodećeg) gola bio je bh. reprezentativac Izet Hajrović. 

Hajrović je u 55. minuti ubacio za Brazilca Caiaa, koji je postigao pogodak za 1:0. Zurich se uspio vratiti u 83. minuti, kada je Etoundi, koji je ušao samo minutu ranije, postigao pogodak za konačnih 1:1.

Hajrović je odigrao svih 90 minuta. Njegov brat Sead, mladi bh. reprezentativac, presjedio je na klupi utakmicu, dok je potencijalni reprezentativac Veroljub Salatić igrao 80 minuta.

Švicarska Super liga, 18. kolo:
Zurich - Grasshoppers 1:1 (Etoundi 83/ Caio 55)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.