Skakić oslabio Sarajevo pred derbi u Mostaru

Naš najbolji sudija nije bio na visini zadatka

Skakić oslabio Sarajevo pred derbi u Mostaru

E. Škorić

Derbi susret 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas je odigran u Širokom Brijegu. Domaća ekipa je s minimalnih 1:0 savladala Sarajevo, a derbi je opravdao očekivanja.

Derbi između Širokog i Sarajeva odigran je po veoma dobrim vremenskim uslovima za igru, a obje ekipe prikazale su dobru igru i velika je šteta što je na susretu viđen samo jedan pogodak.

Pravdu je dijelio naš najbolji sudija Dragan Skakić, koji je imao nekoliko odluka o kojima će se mnogo raspravljati. Sredinom prvog dijela igrač Sarajeva, Ahmad Kallasi je dobio žuti karton zbog oštrog prekršaja, a malo zatim isti igrač je s leđa faulirao jednog igrača Širokog. Skakić je procijenio da njegov start nije za drugog žutog kartona.

Igrala se 55. minuta kada je došlo do varnica na terenu nakon oštrog starta Pehara nad Rustemovićem za koji je igrač Širokog dobio samo žuti karton. Nastala je gužva među igračima, a nesportski se ponio Ivan Sesar, veznjak domaćih koji je u prošlosti nastupao za bordo tim. 

Sesar je jednog igrača Sarajeva, bez lopte, sa obje ruke jako odgurnuo i Skakić mu je morao pokazati crveni karton, ali ovaj nije imao hrabrosti da to napravi, pa je podijelio javne opomene trojici igrača.

No, to nije sve. Pred sami kraj susreta Berberoviću je zbog prigovora dao žuti karton, što je treći za iskusnog defanzivca Sarajeva, koji će propustiti početak proljetnog dijela prvenstva i derbi sa Zrinjskim.

Osim njega, meč sa Zrinjskim propušta i Duljević, koji je za vrijeme utakmice dobio žuti zbog prigovora, a nakon utakmice, na putu prema svlačionici, Skakić mu je dao drugi žuti, odnosno crveni karton zbog prigovora. Opravdano ili ne, to znaju samo Skakić i Duljević. 

Tako će i ponajbolji igrač Sarajeva propustiti duel sa Zrinjskim, a upravo Sarajevo i Zrinjski su, uz Slobodu i Široki, glavni kandidati za titulu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti