Škaljić: Ako je Rudar mogao do boda, možemo i mi do sva tri

Defanzivac Željezničara vjeruje u trijumf na Pecari

Škaljić: Ako je Rudar mogao do boda, možemo i mi do sva tri

Povreda ruke stvar je prošlosti za Asima Škaljića. Dvomjesečna pauza nije se negativno odrazila na iskusnog defanzivca koji je na utakmici protiv Slavije bio jedan od rijetkih igrača Želje koji je zaslužio prolaznu ocjenu.

Željezničar je u rezultatskoj krizi, a trijumf u Kupu nad Kozarom dobro je došao pred važno gostovanje u Širokom Brijegu.

“Nije nas išao gol protiv Slavije. Ostale stvari nisu bile toliko crne kako se usljed nezadovoljavajućeg rezultata činilo. Dobra je stvar što smo skinuli maler i u Kupu postigli dva pogotka, makar je protivnik bio iz nižeg ranga,” kaže Škaljić.

Kada igraju Široki Brijeg i Željezničar tajne ne postoje. Prošlogodišnji finalisti Kupa BiH u subotu u večernjim satima na Pecari će igrati derbi osmog kola BHT Premijer lige BiH.

“Nadamo se najboljem. Bez obzira na ovu malu krizu mi želimo pobijediti u Širokom Brijegu i tako u potpunosti vratiti samopouzdanje i vjeru u sebe pred naredne važne utakmice. Protivnik je klub iz vrha, vrijedan svakog respekta, ali ni njihove igre u posljednje vrijeme nisu na nivou nekadašnjih. Uostalom, ako je Rudar iz Prijedora uspio postići tri pogotka i na Pecari osvojiti bod, zašto i mi ne bismo uspjeli osvojiti sva tri,” dodaje Škaljić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti