Škaljić: Šef nas 'gazi', spremni ćemo dočekati duel u Plzenu

S priprema FK Željezničar

Škaljić: Šef nas 'gazi', spremni ćemo dočekati duel u Plzenu

Adnan Beganović

Fudbaleri Željezničara od subote se nalaze u Ptuju gdje se pripremaju za nova iskušenja u Ligi prvaka i Premijer ligi.

Nakon Međugorja i Mrkonjić Grada menadžer Plavih Amar Osim svoje izabranike je odveo u Ptuj, gdje će Plavi odigrati i nekoliko prijateljskih susreta.

Atmosfera u plavom taboru, bar prema riječima fudbalera Željezničara je i više nego radna, a s velikim nestrpljenjem se očekuju i prijateljski susreti.

"Sjano treniramo, šef nas 'gazi" maksimalno. Mislim da ćemo spremni dočekati ispite u Evropi, te početak Premijer lige. Kako nisam trenirao sa ekipom pola godine na početku priprema sam imao manjih problema, ali polako dolazim sebi i uvjeren sam da ću do prvih susreta biti pravi", za SportSport.ba je istakao novi fudbaler Željezničara, Asim Škaljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi službeni susret Plavi će odigrati 16. jula u Plzenu protiv domaće Viktorije. Željezničar opet nije bio miljenik sreće pri žrijebanju parova za 2. prekolo Lige prvaka, no sigurno je da se izabranici Amara Osima neće tek tako predati.

"Bitno je da se dobro spremimo, u šta ne sumnjam, te da do susreta u Plzenu dođemo do svježine. Češka momčad je favorit, to znaju i ptice na grani, ali lopta je okrugla i nikad se ne zna. Nećemo se predati tek tako i učinit ćemo sve što je u našoj moći da ostvarimo što bolji rezultat u Plzenu, a onda je u Sarajevu sve moguće", zaključuje defanzivac Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.