Škaljić: Spremni smo za sva iskušenja

Velež želi u Evropu

Škaljić: Spremni smo za sva iskušenja

Adnan Beganović

Asim Škaljić, igrač od kojeg u mnogome zavisi igra Veleža, pred nastavak Premijer lige u razgovoru za SportSport. ba istakao je da su Rođeni spremni na sve izazove koje nosi proljetni dio sezone.

"Pripreme smo odradili na najbolji mogući način. Malo smo imali problema sa vremenskim uslovima, no mislim da smo spremni za iskušenja koja nas očekuju", rekao je za naš portal Asim Škaljić i dodao:

"Već u subotu nas očekuje teško gostovanje na Piroti, no vjerujem u našu momčad i mislim da ćemo se iz Travnika vratiti neporaženi. Naša najveća prednost je to što smo ostali na okupu i nekako sam siguran da možemo izboriti nastup na evropskoj sceni."

U toku prelaznog roka Škaljić je povezivan sa mnogim klubovima iz Premijer lige, ali i nekim klubovima iz inostranstva.

"Imao sam dosta ponuda, no na kraju sam odlučio ostati u Veležu i pomoći ekipi da se domogne mjesta koje vodi u Evropu. Iza mene je sjajna polusezona, a ukoliko na proljeće ponovim igre iz prvog dijela sezone, siguran sam da će biti ponuda. Sada mi je preokupacija samo Velež, a na ljeto ću razmišljati šta i kako dalje", istakao je Škaljić.

Prema ocjenama brojnih bh. stručnjaka Škaljić je jedan od najboljih odbrambenih igrača Premijer lige, a u svojoj karijeri upisao je i veliki broj nastupa za mladu reprezentaciju BiH, kao i jedan nastup za A tim.

"U nogama imam mnogo utakmica za mladu reprezentaciju, a debitovao sam i za A tim u duelu sa Srbijom i Crnom Gorom. To su bili najljepši momenti u mojoj karijeri jer doista je nešto posebno nositi nacionalni dres. Nalazim se u najboljim igračkim godinama i nisam se odrekao reprezentativnog dresa i učinit ću sve da svojim igrama primoram novog selektora da mi uputi poziv", zaključio je Škaljić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti