Lažna obećanja nikad ne umiru: Igrači protjerani iz stanova, spavali na stadionu!

Skandal u Srbiji

Lažna obećanja nikad ne umiru: Igrači protjerani iz stanova, spavali na stadionu!

E. Škorić

Srbijanski nogomet nije tako dobar kako se možda predstavlja, bez obzira što Crvena zvezda i Partizan godinama imaju uspješna izdanja u Evropi.

Srbiju sada potresa skandal unutar superligaša Mačve, čiji je predsjedneik donedavno bio golman Partizana Ivica Kralj. On je napustio klub koji je pred kolapsom, a trener Dragan Aničić napokon je otkrio detalje surove realnosti.

"Davno sam se zakleo da neću dugo razgovarati o problemima s kojima se suočavamo i da ćemo se fokusirati isključivo na teren, ali sada sam prisiljen prekršiti to obećanje. Umjesto da se pokušaju oporaviti, oni se utapaju u svojoj tuzi i tako doživljavaju više neuspjeha. Prije nekoliko dana neki su prvotimci, jer najam stanova nije plaćen, ostali bez smještaja. Tražili su da ih smjestimo na stadion. To me toliko potreslo kao osobu i kao trenera, ali istovremeno sam ponosan jer će igrači dati sve i spremni su se žrtvovati za zajednički uspjeh. Kad nemamo elementarne uvjete u najvišem rangu, trebamo li razgovarati o rezultatima, igrama. I normalno, postoje obećanja da će se situacija popraviti, ali ostaju samo obećanja", kazao je Aničić.

Svi ti problemi svakako se odražavaju i na igre i same rezultate, pa je Mačva pretposljednja sa 11 bodova, ali ne odustaje od borbe za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi