Skibbe trenira Nadarevića

Nijemac preuzeo Eskisehirspor

Skibbe trenira Nadarevića

Michael Skibbe (45), novi je trener turskog prvoligaša Eskisehirspora za koji igra naš reprezentativac Safet Nadarević.

Halil Unal, predsjednik kluba, potvrdio je medijima da je Skibbe novi trener uz nadu da će rezultati biti dostojni velikih ambicija. Skibbe je od 1998, do 2000. vodio Dortmund, a onda je bio selektor A tima četiri godine. Tokom 2004. i 2005. vodio je selekciju Njemačke u uzrastu do 18. godina, a zatim je do 2005. do 2008. bio šef stručnog štaba Bayera.

Ovo će mu biti drugi posao u Turskoj, a prvi nije prošao dobro jer se na klupi Galatasaraya nalazio od juna 2008. do marta 2009. Poslednji klub bio mu je Eintracht i to od jula 2009. do marta ove godine kad je dobio otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.