Skopljak i Popović debitovali za prvi tim Čelika

Na utakmici u Bijeljini

Skopljak i Popović debitovali za prvi tim Čelika

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i ove sezone se bore za opstanak u Premijer ligi, a do zadnjeg kola Zeničani neće znati svoju sudbinu. 

Ako u zimskom prelaznom roku klub ne angažuje pojačanja, onda se naredne sezone smiješi igranje u 1.ligi FBiH.

Klub s Bilinog polja ove sezone nema baš razloga za slavlje, a pozitivne stvari su sjajni golman Matej Marković koji je postao i mladi reprezentativac BiH, iako je čuvar mreže s najviše primljenih golova u ligi. Druga pozitivna stvar jeste mlada ekipa, sigurno jedna od najmlađih u ligi, koju crno-crveni imaju u ovoj sezoni.

U posljednjoj utakmici u Bijeljini, Čelik je nastupio sa sedam igrača ispod 21. godine u početnoj postavi, a još jedan nogometaš mlađi od 21. godine dobio je priliku u drugom poluvremenu. Zanimljivo je da su protiv Radnika za prvi tim Čelika debitovala i dva juniora. Riječ je o Gabrijelu Popoviću i Emrahu Skopljaku. Popović je utakmicu počeo u početnoj postavi na poziciji lijevog beka, dok je Skopljak u drugom poluvremenu zamijenio Durakovića. Iako debi nije dobro prošao za dvojicu mladih nogometaša, sigurno da je ovo velika stvar za njih dvojicu za nastavak karijere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako postižu loše rezultate u ovoj sezoni, sigurno je da će mladi igrači koji dobivaju šansu dodatno razviti svoju karijeru, a ne sumnjamo da će njih par u narednim sezonama biti nosioci igre kluba s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi