Škoro debitovao pobjedom

Počelo novo prvenstvo Meksika

Škoro debitovao pobjedom

Ovog vikenda je počelo novo nogometno prvenstvo Meksika u kojem ćemo ove godine imati i jednog bh. igrača. Bivši napadač Sarajeva Alen Škoro sinoć je imao debi u dresu Queretara.

Škoro je igrao posljednjih 11 minuta za svoj tim u gostujućoj pobjedi protiv Tigresa rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Sergio Blanco u 45. minuti. Jedina utakmica koja je završila bez golova bila je ona između Chivasa i Pueble.

Pachuca je sjajno otvorila novu sezonu visokom pobjedom protiv jednog od kandidata za naslov, Americe (3:0). Dvostruki strijelac je bio Paragvajac Edgar Benitez. Prošlogodišnji finalista Santos Laguna je slavio u gostima sa 4:1 kod Atlantea uz dva gola Christiana Beniteza.

Humberto Suazo se golom vratio u Meksiko nakon sezone provedene u Zaragozi. Njegov Monterrey je igrao 1:1 kod San Luisa, dok je velika Necaxa nakon sezone u drugoj ligi ponovo u eliti. Necaxa je odigrala 1:1 u gostima kod Jaguaresa, a Cruz Azul je slavio u gostima kod Tecosa sa 3:0 uz dva pogotka Javiera Orozca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.