Škoro duže vrijeme van terena
Alen Škoro

Sarajevo na pripremama u Odžaku

Škoro duže vrijeme van terena

Ekipa Sarajeva nalazi se već drugi dan na pripremama u Odžaku, gdje se fudbaleri tima sa Koševa spremaju za predstojeću sezonu i utakmice u Evropskoj ligi.Učešće u kvalifikacijama za Evropsku ligu pomjerilo je pripreme fudbalera Sarajeva nešto ranije od uobičajenog. Bordo sastav se od srijede nalazi u Odžaku, gdje obavlja pripreme za predstojeće susrete.

„Ovde zaista imamo vrhunske uslove za rad. Tereni i infrastruktura su vrhunski i sve je u najboljem redu. Jedino što nam pravi određene probleme jeste velika sparina i vrućina, pa smo morali iz tog razloga pomjeriti treninge za rano ujutro i kasno navečer“, kaže za SportSport.ba pomoćni trener Sarajeva i nekadašnji fudbaler ove ekipe Almir Turković.

Sarajevo će u narednih desetak dana odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, kako bi igrači što spremniji dočekali predstojeće izazove.

„Već 6. jula imamo zakazan kontrolni susret sa domaćinom Odžakom, potom, 8. jula igramo sa jednom američkom ekipom, dok će posljednja provjera biti 8. jula, kada ćemo odmjeriti snage sa Zvijezdom iz Gradačca“, kazao je Turković.

Što se tiče povreda, izvjesno je da na terenu neće biti Alena Škore još najmanje dva do tri mjeseca, dok je Faruk Ihtijarević također povrijeđen, a u Sarajevu se nadaju da će biti spreman za početak sezone.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš sinoć se nalazio u Slovačkoj, gdje je gledao susret kvalifikacija za Evropsku ligu između Spartaka iz Trnave i Intera iz Bakua. Pobjednik iz ovog dvoboja igraće sa Sarajevom. Slovačka ekipa slavila je rezultatom 2:1.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.