Škoro: Možemo do pozitivnog rezultata

Napadač Sarajeva optimističan

Škoro: Možemo do pozitivnog rezultata

Adnan Beganović

U okviru 27. kola veoma zanimljiv susret trebali bi u Istočnom Sarajevu odigrati domaća Slavija i Sarajevo.

Slaviji su bodovi prijeko potrebni u borbi za goli premijerligaški život, dok je bordo momčadi svaki bod do kraja prvenstva jako bitan u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Napadač bordo momčadi i igrač od čijeg raspoloženja umnogome zavisi igra Sarajeva, Alen Škoro, optimističan je pred nedjeljni susret.

"U Istočno Sarajevo idemo sa samo jednim ciljem, a to je ostati neporažen. Biće nam teško jer Slaviji gori pod nogama, no mislim da smo u ovom trenutku kvalitetnija momčad i da možemo ostvariti naš cilj", rekao je za SportSport.ba Alen Škoro i dodao:

"Slaviji će nedostajati nekoliko prvotimaca, no i mi smo oslabljeni neigranjem Dude, Hamzagića i Ihtijarevića, ali siguran sam da će oni koji istrče na teren dati i posljednji atom snage kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Svaki bod nam je bitan i mislim da ćemo uz sve probleme koje smo imali tokom ove godine, uspjeti izboriti učešće na evropskoj sceni."

Napadač Sarajeva na diobi je prvog mjesta najboljih strijelaca Premijer lige sa Dudićem i Džafićem, no Škoro prije svega želi uspjeh svoje momčadi, a ako bi uz to došla i titula najboljeg strijelca bio bi zadovoljan.

"Ne opterećujem se previše sa tim. Najbitnije je da Sarajevo izbori izlasak na evropsku scenu, a da li ću ja biti najbolji, to u ovom trenutku i nije toliko bitno. Naravno, bilo bi lijepo oprostiti se od Premijer lige sa titulom najboljeg strijelca, no ako i tako ne bude, neću mnogo žaliti", zaključio je napadač bordo momčadi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.