Škoro: Možemo se samo nadati da će idući derbi biti bolji

Nekadašnji napadač Sarajeva za SportSport.ba

Škoro: Možemo se samo nadati da će idući derbi biti bolji

Vječiti derbi odigran između FK Sarajevo i FK Željezničar završio je bez golova, nepopularnim rezultatom 0:0. 

Kada je u pitanju igra i rezultat, derbi nije opravdao epitet koji nosi i s tim se u razgovoru za SportSport.ba složio i Alen Škoro koji je kao igrač ostavio dubok trag u FK Sarajevo. On je već tri godine u "penziji", a u sjećanju navijača će ostati zbog borbenosti, brojnih pogodaka i poteza kojim ih je oduševljavao. 

"Mislim da su Sarajevo i Željezničar bili skoncentrisani najviše na to da ne prime gol, što je ujedno i potvrdio rezultat 0:0. Šteta je što nije bilo golova, obzirom da su i navijači dali sve od sebe kako bi napravili odličnu atmosferu na tribinama", kazao je Škoro na početku razgovora za SportSport.ba.

Da se posljednji derbiji ne mogu se ravnati s onima u kojima je u prošlosti kao akter igrao potvrdio je i sam Škoro.  

"Postoji, naravno, razlika između prošlog i sadašnjeg vremena, ali na to su uticali mnogi faktori. Dosta toga zavisi od toga kako će igrači biti raspoloženi, kakav će biti teren... Nama ne preostaje ništa drugo nego da se nadamo da će naredni biti bolji. Zbog skraćenja lige sada ćemo moći četiri puta godišnje gledati derbi, pa je za očekivati da će neki naredni biti nešto kvalitetniji."

Škoro dodaje da remijem ne mogu biti zadovoljni ni Sarajevo, ni Željezničar. 

"Remijem ne može biti zadovoljan nijedan klub, jer je Zrinjski puno pobjegao na tabeli. Vidjet ćemo šta će biti u nastavku sezone, sve zavisi od toga šta će se napraviti u narednim utakmicama. Sarajevo u sljedećem kolu gostuje Zrinjskom koji je ponovo glavni favorit za osvajanje titule. Uostalom to govori i tabela, a tim im je sačinjen od kvalitetnih igrača sa iskustvom", kaže Škoro. 

Na kraju razgovora Škoro je podvukao da se Sarajevo i Željezničar trebaju okrenuti mladim igračima iz omladinskog pogona koji - znaju šta je derbi. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Priča o forsiranju mladih igrača se obično provlači u javnosti kada nema rezultata. Realnost je da igrači koji su došli sa strane nisu gotovo ništa pokazali dosad. Vrijeme je možda da rukovodstvo dva najveća sarajevska kluba obrati pažnju na svoj omladinski pogon, jer kada se forsirao, najbolje se igralo. Ima definitivno tu kvalitetnih igrača, ali ne dobijaju dovoljno šansu", riječi su Škore na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Škoro je za Sarajevo debitirao sa 16 godina, a još je nastupao za Olimpiju, Marseille, Servette, GAK, Rijeku, Queretaro, Klagenfurt i Olimpic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi