Škoro pobijedio Čelik, Borac ne posustaje

8. kolo Premijer lige BiH

Škoro pobijedio Čelik, Borac ne posustaje

Edmir Škorić

Izvrsni napadač Sarajeva, Alen Škoro, presudio je gostima iz Zenice sa tri postignuta gola. Dobra predstava bordo ekipe na Koševu, dok Čelik igra sve lošije i nakon osam kola zauzima posljednje mjesto u ukupnom poretku.

Banjalučki Borac ne posustaje, večeras su na Gradskom stadionu savladali Željezničar sa 2:0, iako su gosti iz Sarajeva odigrali dosta dobro, čak imali i nekoliko prilika.

Od 19 sati igrane su i danas preostale dvije utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U Sarajevu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" domaći sastav pobijedio je zahvaljujući izvrsnom Alenu Škori, dok su gosti iz Zenice pokazali blijedo izdanje. Nekad velikan bh. fudbala porazom sebi je donio tešku situaciju, a navijačima veliku strepnju u nastavku šampionata. Podsjetimo, Čelik je sada posljednji na tabeli sa svega pet osvojenih bodova iz osam susreta.

Večeras je Sarajevo bilo dominantnije i sasvim zasluženo slavilo pobjedu sa kojom su se vratili u gornji dio tabele. Već u početku utakmica lagana dominacija Sarajeva. Nakon nekoliko dobrih prigoda Sarajevo je u 24. minuti povelo i to golom iskusnog napadača Alena Škore. Akcija po strani, lopta se ugurala u šesnaesterac Čelika, neko od igrača u bordo dresu vratio je loptu do Škore a ovaj rezantnim udarcem pogodio mrežu Bilobrka.

Desetak minuta poslije na semaforu je stajalo 2:0 i ovaj put zahvaljujući bivšem napadaču Rijeke. Ipak, najviše zasluge idu Muminoviću koji je prošao po desnoj strani, dobro centrirao, a Škori je preostalo samo da sa tri metra loptu nogom pošalje u mrežu Bilobrka. Poslije toga Zeničani ofanzivnije kreću, u nadi da postignu pogodak za smanjenje, ili eventualno naprave neko čudo. Čuda se nisu desila do kraja prvog dijela i završilo je 2:0.

Nastavak donosi nešto bolju igru, danas zaista lošeg, Čelika. Neuspjela ofsajd zamka domaćih igrača i to iskorištava Vidović, te smanjuje na 2:1. Očekivalo se da bi ovaj pogodak mogao dati krila igračima Kopića, ali nije. Bordo tim ponovo dolazi do igre, da bi samo pet minuta kasnije došli i do novog pogodka. Po treći put pogodio je Alen Škoro i potopio sve nade Zeničana. Iskusni Ihtijarević oboren je u šesnaestercu gostiju, nakon čega je dosuđen penal, ali i desila se povreda Ihtijarevića.

Petnaestak minuta do kraja utakmice Mehmed Janjoš iz igre je izvadio najboljeg igrača utakmice Škoru, kojeg su domaći navijači nagradili gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Sigurno da je Škoro mnogo falio Sarajevu u evropskim utakmicama. Do kraja susreta još nekoliko dobrih šansi za domaći sastav. Izdvojit ćemo onu Muminovića kada se iznenada našao sam pred Bilobrkom, ali je ovaj uspio procijeniti njegov udarac i spasiti Čelik blamaže. Deset minuta prije kraja dva igrača Sarajeva našla su se pred Bilobrkom, akciju je prekinuo pomoćni sudija sa podignutom zastavom. No, čini se da je pogriješio, ali kako god bilo sudijska je posljednja i mora se poštovati.

U 88. minuti Edin Dudo je odigrao dupli pas sa jednim svojim suigračem, dobro šutirao a na golu se ovaj put iskazao Bilobrk. U Banja Luci Borac je ostvario i sedmu pobjedu i to nad danas izvrsnim Željezničarom. Golove za Borac postigli su Maksimović i Vranješ. Iako su gosti iz Sarajeva poraženi s 2:0, pružili su dosta dobru partiju, i nekoliko puta zaprijetili Banjalučanima preko Popovića i Bešlije. Željezničar je ostao na deset osvojenih bodova i sada im slijedi domaća utakmica sa tuzlanskom Slobodom, dok Borac putuje u Prijedor na noge Rudaru.

Premijer liga BiH, 8. kolo:
FK Sarajevo - NK Čelik 3:1 /Škoro (3 gola); Vidović/
FK Borac - FK Željezničar 2:0 /Marković, Vranješ/

Poredak:
1. Borac Banja Luka    8    7    1    0    14    3    22
2. Velez Mostar    8    5    2    1    19    5    17
3. Široki Brijeg    7    4    1    2    11    6    13
4. Zrinjski Mostar    8    3    3    2    11    11    12
5. Leotar Trebinje    8    4    0    4    5    6    12
6. Sarajevo    8    3    3    2    10    9    12
7. Modrica Maxima    8    3    2    3    12    11    11
8. Olimpik Sarajevo    7    3    2    2    7    11    11
9. Željeznicar Sarajevo    8    2    4    2    6    6    10
10. Sloboda Tuzla    8    3    1    4    7    11    10
11. Travnik    8    2    3    3    8    11    9
12. Rudar Prijedor    8    2    2    4    7    8    8
13. Laktasi    8    2    2    4    11    13    8
14. Zvijezda Gradacac    8    2    1    5    5    13    7
15. Slavija Sarajevo    8    1    3    4    3    7    6
16. Celik Zenica    8    1    2    5    5    10    5

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.