Škoro uspješno prošao liječničke testove

Uskoro potpis ugovora

Škoro uspješno prošao liječničke testove

Adnan Beganović

Alen Škoro u proteklim danima podvrgnut je liječničkim pregledima nakon kojih je zaključeno da je spreman za sve napore koje iziskuje profesionalni sport, te će u narednim danima najvjerovatnije potpisati ugovor sa FK Sarajevo.

Bivši napadač FK Sarajevo Alen Škoro dobio je pozitivne nalaze od strane ortopeda dr. Senada Maksića, te je obavio neophodne medicinske pretrage u Poliklinici Sunce u Sarajevu, odakle se očekuju pozitivni nalazi.

Proces medicinskog testiranja ispred FK Sarajevo vodi fizioterapeut Ismar Hadžibajrić pod patronatom vođe medicinskog tima FK Sarajevo dr. Reufa Karabega i pomoćnika dr. Dževada Vrabca i dr. Adnana Zeće.

"Alenovu medicinsku historiju pratim od njegovih samih početaka i moram priznati da sam jako zadovoljan načinom na koji je uspio sanirati povredu koljena. Moja preporuka je svakako da je Škoro u ovom momentu spreman za vrhunske sportske rezultate", rekao je dr. Senad Maksić.

"Odmah po prijemu testova i rezultata iz Poliklinike Sunce preporuka sportskog direktora i mene prema Upravnom Odboru FK Sarajevo bit će da se potpiše ugovor sa Alenom Škorom, obzirom da smo već ranije obavili razgovore i postigli dogovor", rekao je direktor kluba Dino Selimović.

Čampara slobodan, Pehlić i Maksumić čekaju odluku UO

Zaključno sa 08.12.2011. godine FK Sarajevo je zvanično raskinuo saradnju samo sa mladim igračem Jasminom Čamparom, koji je dobio ponudu i priliku da se dokaže u Švedskoj.

"Čampara jednostavno nije imao priliku da se nametne prvom timu i u zajedničkom razgovoru smo došli do sporazumnog rješenja. Klub mu želi mnogo sreće u nastavku karijere" - riječi su direktora FK Sarajevo Dine Selimovića koji je istakao da su razgovori sa Čamparom protekli vrlo korektno i uz obostrano razumjevanje.

Najzvučnija imena FK Sarajevo na koja stručni štab ne računa u nastavku sezone su Ajdin Maksumić i Edin Pehlić. Obzirom da su obojica vezana ugovorom sa klubom, odluka o prekidu saradnje i uslovima raskidanja ugovora sada je na Upravnom Odboru, koji bi svoju sjednicu trebao održati početkom naredne sedmice, po prijemu izvještaja šefa stručnog štaba Jiržija Plišeka, koji se trenutno nalazi u Češkoj.

Pored Čampare, Maksumića i Pehlića, razgovore sa svim igračima FK Sarajevo obavili su direktor Dino Selimović, sportski direktor Edim Hadžialagić i član Upravnog Odbora FK Sarajevo Irfan Redžepagić, o čemu su pisani izvještaji i preporuke dostavljeni predsjedniku Upravnog odbora g. Amiru Rizvanoviću i članovima UOFKS.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.