Škoro: Zagorčat ćemo život komšijama
Slavlje nakon pobjede na Grbavici

Napadač bordo momčadi pred derbi

Škoro: Zagorčat ćemo život komšijama

Adnan Beganović

"Derbi bez navijača. Pomalo tužno mi izgleda naša stvarnost. Jednostavno, to nije to, ali mi iz ove kože ne možemo u drugu", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba najbolji igrač bordo momčadi Alen Škoro.

Najveći bosanskohercegovački derbi po prvi put u istoriji igrat će se bez prisustva publike. Dva dana ostala su do derbija, a najbolji strijelac Premijer lige Alen Škoro uvjeren je da će se nakon istog on i njegovi saigrači radovati.

"Derbi neće biti kao prijašnji iz već poznatih razloga. Biće pomalo tužno istrčati na teren, no šta je tu je. Svjesni smo šta nam znači ova utakmica i siguran sam da ćemo ja i moji saigrači dati sve od sebe kako bismo upisali novu pobjedu u duelu sa našim gradskim rivalom. Imam veliku želju da svoj posljednji derbi pred odlazak u inostranstvo odigram dobro i potrudit ću se maksimalno kako bi komšijama zagorčao život", rekao je Škoro za naš portal i dodao:

"Mislim da smo u pravo vrijeme ušlio u formu, što pokazuju naši rezultati iz prethodna dva susreta. Pobjeda nam mnogo znači u borbi za izlazak na evropsku scenu i ja sam uvjeren da ćemo slaviti. Željezničar dolazi kao lider na Koševo, no u ovakvim utakmicama to je najmanje bitno. Nama bod ništa ne znači, tako da ćemo sasvim sigurno od samog početka krenuti napadački. Respektujem rezultate Željezničara u ovoj sezoni, no svoje bodove za titulu naše komšije će morati tražiti negdje drugo."

U posljednje dvije utakmice šef struke Sarajeva, Mirza Varešanović, ukazao je povjerenje i nekim mlađim igračima iz omladinskog pogona bordo momčadi, a Škoro ističe da je to upravo i recept za budućnost.

"Šef je imao hrabrosti i gurnuo je u vatru igrače iz našeg omladinskog pogona. Oni su mu na ukazano povjerenje odgovorili na najbolji mogući način i ja mislim da je "guranje" naše djece jedini ispravan put za budućnost. Sarajevo je uvijek imalo dobru omladinsku školu, a da je tako i danas, pokazuju igre iz posljednje dvije utakmice. Ponavljam, našoj djeci se u budućnosti mora davati više prilike i siguran sam da onda i rezultati neće izostati", zaključio je Škoro.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.