Škoro,Džafić i Stajić predvode topnike PL

Borba do posljednjeg kola

Škoro,Džafić i Stajić predvode topnike PL

Adnan Beganović

Nakon četrnaest kola Premijer lige na čelu liste strijelaca sa po devet postignutih pogodaka nalaze se trojica fudbalera i to: Adin Džafić (Velež), Duško Stajić (Modriča) i Alen Škoro (Sarajevo).

Posljednje 15 kolo jesenjeg dijela sezone odlučit će koji će fudbaler na zimsku pauzu otići kao najbolji topnik Premijer lige. Škoro, Džafić i Stajić imaju najveće šanse da se dokopaju ove laskave titule i sasvim je sigurno da će ova trojica fudbalera u narednom kolu dati sve od sebe da se domognu ovog vrijednog priznanja.

Iza spomenute trojice fudbalera koji su postigli po 9 pogodaka, na listi strijelaca nalaze se Vladimir Karalić (Laktaši) i Feđa Dudić (Travnik) sa po 8 postignutih pogodaka, tako da se i oni kolo prije kraja nalaze u utrci za "zlatni kopačku" jesenjeg dijela sezone Premijer lige.

Lista strijelaca:

9 golova: Škoro (Sarajevo), Stajić (Modriča), Džafić (Velež)
8 golova: Karalić (Laktaši), Dudić (Travnik)
6 golova: Wagner i Varea (Široki Brijeg), Mešanović (Željezničar), Bilbija (Borac)
5 golova: Vranješ (Borac), Spalević (Olimpik), Vidović (Čelik), Čolić (Velež), Mišić (Široki Brijeg), Kujundžić (Modriča)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.