Kad se "škorpion" pojavi na fudbalskom terenu: Gol godine na reprezentativnim akcijama
Foto: Screenshot

Australac je postigao sjajan gol

Kad se "škorpion" pojavi na fudbalskom terenu: Gol godine na reprezentativnim akcijama

E. Ganibegović

U-23 Azijski kup trenutno je u tijeku u Uzbekistanu. 

Ovakvi turniri uvijek su odlična prilika da pokažete svoje umijeće široj publici. Skauti također mogu posmatrati mlade igrače i uhvatiti one najtalentovanije, a Alou Kuol je svakako iskoristio priliku za dokazivanjem.

Australija i Irak susreli su se u drugom kolu grupe B U-23 Azijskog kupa. Utakmica nije dobro počela za Australce, koji su nakon crvenog kartona Kusinija Yenge od 17. minute morali igrati s igračem manje na terenu.

Unatoč tome, na kraju prvog poluvremena uspjeli su povesti nakon fenomenalnog pogotka Aloua Kuole. Joshua Rawlins je ubacio loptu pravo u kazneni prostor, gdje se našao Kuol.

Ovaj 20-godišnji Australac sjajno je "škorpionom" savladao iračkog golmana i donio vodstvo svom timu.

Sjajan pogodak Kuola u konačnici nije donio bodove australskoj reprezentaciji.

Hasan Sayyid je ubrzo nakon početka drugog poluvremena izjednačio, a rezultat se više nije mijenjao i obje ekipe su podijelile bodove.

Nakon dva kola, Australija je bliža prolasku dalje, jer zauzima prvo mjesto u grupi s osvojena četiri boda. U prvom susretu bez problema se izborila s Kuvajtom i pobijedila 2:0.

U posljednjoj utakmici Australija će se susresti s Jordanom i dovoljan joj je remi za prolaz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi