Škrtel će biti spreman za Novi Zeland

Škrtel će biti spreman za Novi Zeland

E. Škorić

Slovački stoper Martin Škrtel će, čini se, biti spreman za utakmicu sa Novim Zelandom, unatoč povredi gležnja na prijateljskoj utakmici protiv Kostarike.

Slovačka je rezultatom 3:0 savladala Kostariku u prijateljskoj utakmici u Bratislavi, a Škrtel je morao napustiti teren, te otići na dodatne liječničke preglede.

Ipak, čini se da će Liverpoolov defanzivac biti spreman do 15. juna i susreta sa Novim Zelandom.

"Na osnovu preliminarnih testiranja, nema oštećenja tkiva u gležnju. Oteklina gležnja još uvijek je značajna i zahtijeva tretman narednih nekoliko dana, ali je Martin borac i bit će spreman za utakmicu sa Novim Zelandom", kazao je slovački doktor Ladislav Pavlović za SITA novinsku agenciju.

Manjih problema sa zdravljem ima i Marek Hamšik, kapiten Slovačke i član italijanskog Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.