Skrtel: "Vragovi" će posustati
Slovak veliki optimista

U finišu šampionata Engleske

Skrtel: "Vragovi" će posustati

Edmir Škorić

Štoper Liverpoola, Martin Skrtel vjeruje kako će se prvoplasirani klub Engleske, Manchester United "poskliznuti", te da će Liverpool dobrim igrama iskoristiti grešku "vragova" i na kraju osvojiti prvenstvo.

Slovački reprezentativac očekuje da njegov Liverpool ove seozne ovoji prvenstvo i tako prekine dugogodišnju "sušu" u ligi. Prije 15 dana, Liverpool je na "Old Traffordu" slavio rezultatom 1:4, a novi kiks Manchester je imao već u prošlom kolu kada ih je rezultatom 2:0 u Zapadnom Londonu porazio Fulham.

Skrtel je siguran da će do kraja ove sezone Fergusonova momčad napraviti još grešaka, budući da je  pritisak na njih sve veći.

"Mislim da imamo šansu, jer ostalo je još osam utakmica do kraja sezone. Oni su također sudionici i Lige Prvaka. Imaju utakmicu manje, koju igraju sa Portsmouthom i sigurno da im neće biti lako protiv "mornara". Samo se nadam da ćemo mi ostati u dobroj formi, oni će se poskliznuti i mi ćemo uskočiti na prvo mjesto", odgovorio je Skrtel na pitanje može li Liverpool osvojiti prvenstvo.

Skrtel smatra kako velike zasluge za uspjehe "redsa" pripadaju treneru Rafa Benitezu, a Španjolac na klupi je dosta utjecao i na njegovu igru.

"Rafa je učinio velike stvari u Liverpoolu. Ovdje je popularan i mislim da se radi o vrhunskom treneru. Pomogao je i meni osobno, puno toga me naučio. Zahvaljujući njemu radimo dosta na taktici, ali i disciplini. Poboljšao sam se u oba apsekta".

Liverpool ima bod manje od prvoplasiranog Manchestera, koji ima i utakmicu manje. U igri je punih 24 boda, pa će biti zanimljivo pratiti ko će osvojiti prvenstvo, a u igri je još uvijek i londonski Chelsea.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti