Skupština pobudila neviđen interes javnosti

Preko 110.000 posjeta na SportSport.ba u toku dana

Skupština pobudila neviđen interes javnosti

M. Skaka

Koliko je rasplet Gordijevog čvora zvanog NFSBIH značajan za bosanskohercegovačku javnost, jasno se moglo pročitati u posjetama najjačih online medija u državi, među njima i našeg portala SportSport.ba.

U “Danu D” brojni online portali nepripremljeni na ono što slijedi, srušili su se pod naletom Bosanaca i Hercegovaca željnih informacija i odgovora. I serveri našeg portala SportSport.ba, i pored velike pripreme (jer jasno je da će udarac na bh. fudbal zaboliti desetine, pa i stotine hiljada ljudi), bili su uzdrmani naletom posjetilaca, ali ostali smo na nogama i uspjeli obezbijediti ono što se od nas očekuje - pravovremena i istinita informacija. Na žalost, ne i ona kojoj smo se svi nadali.

Tokom utorka, dana u kojem je održana sjednica Skupštine NFSBiH portal SportSport.ba zabilježio je čak 113.000 posjeta, od više od 55.000 različitih posjetilaca. Rekordan interes u BiH sa kojim se ne može mjeriti niti jedan derbi, niti jedno finale Lige prvaka, pa čak niti jedna utakmica fudbalske reprezentacije. Veći je to broj čitalaca nego onaj kojim se većina domaćih printanih medija može pohvaliti kada govori o broju odštamapnih primjeraka u jednom danu, za mnoge sportske sedmičnjake, to je godišnji tiraž. Sve te ljude interesovalo je samo jedno: Ima li budućnosti za bh. fudbal?

Na žalost, prvi odgovor davali su delegati Skupštine i on je bio negativan. Sada su na redu UEFA i FIFA.

Gospodo, bosanskohercegovačka javnost gleda u vas! Govorite mudro i djelujte još mudrije. Ovi ljudi vjeruju u bolju budućnost.

Neznatan interes iz susjedstva


Slušajući polemike delegata, čitajući forume i poznavajući ukupnu političku klimu u BiH, jedan statistički podatak nameće sa kao izrazito zanimljiv. I pored činjenice da je tekstove i video zapise sa SportSport.ba prenio niz portala iz susjednih Srbije i Hrvatske, te da je SportSport.ba jedini donosio ekskluzivne real-time informacije sa lica mjesta, na našem portalu nije ubilježen nikakav rast posjeta iz susjednih zemalja.

Tako je za delegate koji već decenijama prećutno ili glasno brane interese "svojih matica", slikaju se u njihovim dresovima, smješkaju na utakmicama njihovih reprezentacija, u potpunosti izostao interes tamošnje javnosti. Dešavanja u bh. sportu tokom "Dana D", od ukupno 113.000, generisala su mizernih 779 posjeta iz Srbije (tek 14. na rang listi) i nešto više 1420 posjeta iz Hrvatske (9.), mnogo manje nego iz SAD, Njemačke, Švedske, Austrije, Slovenije, Danske...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.