Sky Sports: Alisson je novi golman Liverpoola

Sve je dogovoreno?

Sky Sports: Alisson je novi golman Liverpoola

Endin Čaušević

Brazilski golman Alisson Becker prema svemu sudeći napustit će Romu i karijeru će nastaviti u dresu Liverpoola.

Alisson je oduševio fudbalsku javnost odbranama na golu Rome u prošloj sezoni, a najveći interes za njega pokazao je Liverpool. Italijanski mediji prenijeli su jutros da su Redsi poslali zvaničnu ponudu Romi za ovog golmana, a navodno rimski klub je istu prihvatio.

Sky Sports je objavio prije nekoliko minuta da je Alissonoc transfer iz Rome u Liverpool završena stvar, te da Brazilac već večeras stiže u Liverpool kako bi odradio ljekarske preglede. Navodno, Alisson će sa Redsima potpisati saradnju na pet godina.

To znači da će Loris Karius preseliti na klupu, no to nije iznenađenje nakon očajne partije u finalu Lige prvaka. Također, Roma bi od transfera Alissona trebala zaraditi čak 75 miliona eura uz dodatne bonuse koje će Liverpool isplatiti na kraju sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti