Slab interes za Kup konfederacija

Slab interes za Kup konfederacija

Mjesec dana prije početka Kupa konfederacija Južnoafričkoj Republici 14. juna prodano je svega nešto više od polovine ulaznica, objavili su organizatori.

Ove godine učestvuju pobjednici šest FIFA-inih konfederacija Španija, Brazil, SAD, Irak, Egipat i Novi Zeland te aktuelni svjetski prvaci Italija i zemlja domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva Južnoafrička Republika.

S obzirom da se ovo takmičenje održava tako blizu svjetskom prvenstvu na njega putuje malo stranaca pa se FIFA oslanja uglavnom na lokalno stanovništvo. Međutim, Južnoafrikanci su pokazali malo entuzijazma za turnir.

Od ukupno 640.000 ulaznica prodano je samo 351.121.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.