Slaven Bilić pozvao i Dragu Gabrića
Drago Gabrić, velika "nada" Hajduka

Kvalifikacije za SP 2010

Slaven Bilić pozvao i Dragu Gabrića

Edmir Škorić

Selektor reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić jutros je objavio spisak igrača koji će kandidirati za kvalifikacionu utakmicu sa Andorom, koja se igra 1. aprila. Na spisku se našao i veznjak Hajduka, Drago Gabrić.

Jedino novo ime od 23 igrača koje je pozvao Bilić, je Gabrić, koji u dresu "bilih" ove sezone pruža odlične partije. Budući da su ozlijeđeni, protiv Andore, "kockasti" igraju bez Arsenalovog Eduarda Da Silve, te Hamburgovog Mladena Petrića, a za golove "autsajderima" zaduženi su Olić, Kalinić, Klasnić i Mandžukić.

"Drago iza sebe ima jako dobru sezonu. Gledao sam ga osobno na mnogo utakmica, moji suradnici prate ga cijelu godinu. Još u listopadu razgovarao sam s Vučevićem, Mišom i Draginim ocem, i nagovijestio sam da će dobiti poziv kako bi ga pogledao na treningu. Jako je bitno da maldi igrači jednog dana ne budu šokirani kada uđu u krug A reprezentativaca", izjavio je Bilić u hrvatskim medijima.

Spisak reprezentativaca Hrvatske:
Pletikosa, Runje, Subašić, Ćorluka, Šimunić, Križanac, Vejić, Knežević, Drpić, Pranjić, Čale, Jurić, Pokrivač, Vukojević, Leko, Modrić, Kranjčar, Srna, Rakitić, Gabrić, Eduardo, Olić, Klasnić, Mandžukić, Kalinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.