Slaven Bilić se i službeno oprostio od Hrvatske

"Taj period života ocjenjujem sa peticom"

Slaven Bilić se i službeno oprostio od Hrvatske

A. Haznadarević

Slaven Bilić se prema najavama oprostio od od reprezentacije Hrvatske koju je vodio od 2006. godine, te već od ponedjeljka počinje raditi svoj novi posao u moskovskom Lokomotivu.

Hrvatski selektor Slaven Bilić je na oproštajnoj konferenciji za novinare održanoj danas u hotelu Sheraton ocijenio svoj šestogodišnji mandat na čelu hrvatske reprezentacije odličnim, a o svom nasljedniku nije htio govoriti.

"Veliki dio života proveo sam u A i mladoj reprezentaciji Hrvatske. Ako moram ocijeniti taj period života, dajem mu peticu", izjavio je Bilić na konferenciji za novinare, kazavši da je jedini neuspjeh to što nije uspio otići s Hrvatskom na SP u Južnoafričkoj Republici 2010., ali je dodao da su tada hrvatskoj reprezentaciji nedostajali neki ključni igrači - braća Kovač i Eduardo.

Najboljom utakmicom u svom mandatu Bilić je proglasio pobjedu Hrvatske nad Engleskom od 2-0 2006. u Maksimiru, a najgorom također utakmicu protiv Engleske 2008. kada je Hrvatska poražena 5-1.

Upitan da kaže koga bi htio da ga naslijedi na mjestu selektora Bilić je odgovorio da ne bi htio nagađati o imenima.

"Ne zna se još ko će biti novi izbornik. Ne bih o imenima, a tko god da dođe na klupu Hrvatske želim mu sreću. Trebat će mu znanja, mudrosti, dobre atmosfere i sreće. Uvjeren sam da mu ostavljam sjajnu reprezentaciju", dodao je sda već bivši hrvatski izbornik."

Bilić je rekao kako u ponedjeljak kreće s novim poslom u Lokomotivu iz Moskve.

"Neće biti lagano jer smo svi psihički izranjavani i fizički umorni. No, vjerujem da neće biti problema", rekao je Bilić i dodao da bi htio da neki hrvatski reprezentativci odu s njim.

"Dogovorili smo se s predsjednicom Lokomotiva da poštuje naše želje za pojačanjima, a ja bih iskreno volio da netko od hrvatskih igrača ode s nama u Rusiju. Ali to ne ovisi o meni", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.