Slaven Musa: Preuzimam FK Željezničar? Nema ništa od toga!
Musa je odbio sve navode oko preuzimanja kluba s Grbavice, te je poručio da mu je trenutno u fokusu samo rad u juniorskoj reprezentaciji BiH

Selektor juniorske reprezentacije BiH za SportSport.ba

Slaven Musa: Preuzimam FK Željezničar? Nema ništa od toga!

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Kao grom iz vedra neba danas se pojavila informacija da će Milomira Odovića na klupi sarajevskog Željezničara naslijediti Slaven Musa, naravno nakon Skupštine kluba, koja će se održati za dva dana.

Tragom tih informacija SportSport.ba kontaktirao je bivšeg trenera Zrinjskog, Širokog Brijega, Viteza i Čelika, te aktuelnog selektora juniorske reprezentacije BiH.

Mostarac je za naš portal demantovao bilo kakvu vezu s preuzimanjem klupe kluba s Grbavice.

„Prijatelji su mi kazali da su neki mediji objavili vijest o navodno mom dolasku u Željezničar, što me poprilično iznenadilo. Mislim da to nije korektno ni prema Željezničaru, juniorskoj reprezentaciji BiH, ali ni meni kao treneru. Prije svega moram istaći da mene niko nije kontaktirao iz Željezničara oko eventualnog dolaska na Grbavicu. Oni imaju svojih problema, a ja imam svojih obaveza u juniorskoj reprezentaciji BiH“ ističe Musa.

Od prije je poznato da je veliki prijatelj s Amarom Osimom, koji bi se mogao vratiti u Željezničar

„S Amarom se nisam čuo 10-tak dana, mi smo dobri prijatelji i moje mišljenje je da jedino on može izvući klub iz ove situacije, te vratiti na mjesto koje mu i pripada. Kada je u pitanju moj angažman, navodno na osnovu prijateljstva s njim, moram vam kazati da od toga nema ništa. Ja sam istina u prošlosti bio nadomak Grbavice u dva navrata, ali na kraju su drugi dobili šansu. Ja sam trener juniorske reprezentacije BiH, zadovoljan sam onime što trenutno radim i ne pomišljam na klupski nogomet“, kaže Musa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juniorska reprezentacija BiH ima dobru generaciju i očekuje se da pravi rezultati tek dođu u narednom periodu.

„Ništa se ne postiže preko noći, evo to pokazuju polako rezultati u posljednje vrijeme. Mislim da imamo dobru generaciju momaka, te da ćemo s vremenom postizati dobre rezultate. Malo sam se i ja relaksirao kada je u pitanju trenerski posao, ovo je sad skroz drugačije od rada u klubovima. Sva pažnja trenutno mi je usmjerena na juniorsku reprezentaciju, imam podršku Saveza i zajedno radimo na boljitku našeg nogometa u svim kategorijama“, kazao je za SportSport.ba Slaven Musa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Pametna i logična odluka Slavena Muse. Zašto bi neko dolazio u Želju i nakon dva - tri kola bio smijenjen. Biti trener Željezničara to je danas najveća lutrija. Ostaviti funkciju selektora juniorske reprezentacije BiH, a onda uskoro ostati bez angažmana može samo poremećen čovjek. Ko još od gotovine pravi veresiju.
20 8
mirza24
Vodite ovoga Musu sa pozicije selektora U19 unistio je repku i nakupio se para pozivao igrace bez kluba , igrace sto uopste ne igraju u klubovima , igrace 2-3-4 lige ..... vodite ga jer ako ostane unistice ce nam U 19
12 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi