Slavija, Borac i Zrinjski uvjerljivi
Detalj sa susreta Slavije i Slobode

Četvrtfinale kupa BiH

Slavija, Borac i Zrinjski uvjerljivi

Edmir Škorić

Danas su na rasporedu prve utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Do sada su odigrani susreti u Trebinju, Istočnom Sarajevu i Doboju. Pobjede i siguran uzvrat osigurali su Borac, Slavija i Zrinjski.

Pred oko hiljadu gledalaca na stadionu u Doboju Sloga je ugostila Zrinjski. Prvoligaš iz Doboja nije uspio iznenaditi goste iz Mostara, iako su pružili dobru igru i pokazali da nisu bez razloga stgli do četvrtine finala. Domaći trener Spasojević je i sam pred početak ove utakmice istakao da su gosti iz Mostara favoriti, što se ne može osporiti.

Zrinjski je već u 14. minuti dobro zaprijetio Slogi kada je Selimović imao izglednu priliku nakon što ga je uposlio iskusni Igor Musa. Imali su i domaći svoje šanse. U 28. minuti Filipović je zaprijetio dobrim udarcem, ali je Melher bio siguran. Potom je ponovo Selimović zaprijetio domaćim igračima, ali je njegov udarac ovaj put bio traljav i nedovoljno opasan.

Poveo je Zrinjski u 35. minuti kada se Krešimir Kordić na dodavanja Tabija ušetao u šesnaesterac Sloge i neodbranjivim prizemnim udarcem savladao domaćeg golmana.  U finišu prvog dijela gosti su postigli i drugi pogodak. Ponovo je strijelac bio Kordić koji je primio loptu na lijevoj strani  gdje je bio usamljen na pet metara od gola domaćih, te se bez puno muke ušetao u gol Dobojlija.

U nastavku se igrali otvoreno sa obje strane, domaći su počeli dosta furioznije ka golu Melhera u nadi da postignu pogodak koji bi im dobro došao pred uzvrat u Mostaru. Najbolju priliku propustio je Filipović u 71. minuti kada je njegov šut Melher izbacio u korner. Nešto kasnije Markić je dobro zaprijetio gostima, no ostalo je 0:2.

DOBOJ: Sloga  - Zrinjski 0:2 (Kordić 35'45')

Reprizu prošlogodišnjeg finala mogli su gledati svi prisutni u Istočnom Sarajevu gdje je Slavija ugostila Slobodu. Već u 4. minuti Slavija propušta doći do ranog vodstva. Arsenijević je dobro centrirao a Jovanović loptu glavom poslao pored stative golmana Mujkića. Zatim je Goran Šimić uposlio več pomenutog Jovanovića, no i ovaj šut glavom odlazi pored gola gostiju iz Tuzle.

Gosti su pokušali preko Prodanovića koji je sa 30-ak metara pokušao iznenaditi Lučićia, no golman Slavije bio je siguran. Kapiten Regoje je dobro zaprijetio Mujkiću, no dosta neprecizan udarac domaćeg igrača. Najbolju šansu za goste propustio je Mujić kada je sve dobro uradio a onda loptu umjesto u mrežu poslao od stativu u ruke Lučića.

U 32. minuti Stanković je oboren u šesnaestercu Slavije, a sudija pokazao na bijelu tačku. Kapiten Bojan Regoje bio je siguran realizator za vodstvo Slavije. Do kraja prvog dijela Stefanović šutirao sa 15 metara, a Mujkić fantastičnom odbranom zaradio aplauze domaćih navijača. Početkom nastavka riješeno je pitanje pobjednika. Jovanović je sa ivice šesnaesterca loptu plasirao u gornji ugao nemoćnog Denisa Mujkića.

ISTOČNO SARAJEVO: Slavija - Sloboda 2:0 (Regoje 32', Jovanović 58')

U Trebinju sjajna fudbalska predstava, a na Policama su igrači Borca možemo slobodno reći riješili pitanje polufinaliste. U 4. minuti Nemanja Bilbija je pokušao iz "slobodnjaka", ali samo do živog zida. Nakon incijative, gosti iz Banja Luke u 27. minuti dolaze do vodstva. Sa nekih 20 metara Nemanja Bilbija je primijetio izlazak Beraka te ga jednim polulobom matirao i donio slavlje navijačima i igračima Borca. Do kraja prvog dijela Leotar je zaprijetio kada je Vico glavom šutirao u donji desni ugao Starčevića, ali se golman gostiju iskazao i uz dosta muke loptu izbacio u korner.

Zečević je u 45. minuti sa 23 metra šutira iz slobodnog udarca, no Starčević opet briljantan na golu Banjalučana. Najbolju šansu za Leotar imao je Dejan Račević koji je na poluvremenu zamijenjen.

U 66. minuti Darko Breč je faulirao Bilbiju i zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje. Samo dvije minute kasnije skoro identična situacija. Ovaj put mladog bh. fudbalera faulirao je Dragan Ristić i nešto ranije morao na odmor. Leotar sa 9 igrača u polju nije mogao ništa. Jandrić je u 78. minuti sa ivice šesnaesterca pogodio rašlje Beraka za visokih 0:2. U samom finišu susreta Marko Maksimović se najbolje snašao u gužvi i pogodio mrežu Leotara za konačnih 0:3.

TREBINJE:  Leotar - Borac 0:3 (Bilbija 27', Jandrić 78', Marković 90')

Od 17 sati na Grbavici se sastaju Željezničar i Rudar iz Prijedora uz direktan tekstualni prenos na SportSport.ba portalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti