Slavija je najveće iznenađenje prvog dijela prvenstva

Ekipa iz Lukavice može biti itekako zadovoljna urađenim

Slavija je najveće iznenađenje prvog dijela prvenstva

U klubu iz Istočnog Sarajeva mogu biti itekako zadovoljni napravljenim nakon 15. odigranih kola u Premijer ligi.

Već u prvom kolu Slavija je najavila da će ove seznone biti neugodan protivnik svima. Gostovali su izabranici Vlade Čapljića Širokom Brijegu i izvukli neriješen rezultat. Na Pecari je bilo 0:0. 

 

Mjesec august bio je itekako pozitivan za klub iz Istočnog Sarajeva. U drugom kolu u goste je stigao Travnik, a Slavija je slavila 1:0. Potom je uslijedilo gostovanje Borcu. Niko se nije nadao novim bodovima Slavije, a oni su se kući vratili sa sva tri. 

 

Dobra forma potvrđena je i krajem augusta, a u Istočnom Sarajevu pala je Zvijezda iz Gradačca, minimalno, 1:0. Prvi poraz ekipa Vlade Čapljića doživjela je u petom kolu, a bolji je bio Željezničar koji je slavio 2:0. 

 

U mjesecu septembru uslijedio je pad u formi ekipe iz Istočnog Sarajeva. Iz Gabele su se vratili sa bodom, nakon remija bez golova. Potom je u goste stigao Zrinjski, a Mostarci su uspjeli ostati neporaženi, bilo je 1:1. 

 

U osmom kolu Slavija je gostovala Radniku iz Bijeljine, a domaćin je rutinski slavio, 2:0. Ponovo je za klub iz Istočnog Sarajeva uslijedio period dobrih rezultata. Prvo je kući pao Čelik, rezultatom 2:1, da bi potom Slavija u Prijedoru kod odličnog Rudara slavila, 1:0. 

 

Nešto lakši zadatak Slavija je imala u 11. kolu kada je u goste stigla Gradina. Domaćin je slavio 2:1. Svoj treći i poslijednji poraz u prvoj polusezoni Slavija je doživjela od Olimpica na Otoci, bilo je 1:0 za ekipu Husrefa Musemića. 

 

Novi veliki ispit Slavija je imala na svom stafionu kada je ugostila Sarajevo. Utakmica je završena bez golova, iako su obje ekipe imale odlične prilike. Nova tri boda Slavija je upisala u Mostaru. Razbili su Velež 3:0. U posljednjem kolu pred svojim navijačima sa Leotarom su odigrali bez golova.

 

Slavija je dobro krenula u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u našoj zemlji. Prvi protivnik bio im je Leotar u Trebinju, a izabranici Vlade Čapljića preskočili su tu prepreku i plasirali se u osminu finala. Tu je bolji protivnik u dvije utakmice bio Željezničar.

 

Najbolji strijelac Slavije je Rašević Dejan, koji je mreže protivnika tresao tri puta, a slijede Radosav Aleksić i Lazar Vidić sa po dva pogotka. Najviše minuta u dresu tima iz Lukavice imaju Ratko Dujković i Predrag Papaz, koji su na terenu proveli njih 1350. Odmah iza njih je Jovan Svitlica sa 1260 minuta provedenih na terenu.

 

U Slaviji mogu biti itekako zadovoljni nakon prvog dijela prvenstva. Međutim čovjek koji je vjerovatno jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh, Vlado Čapljić napustio je klub zbog neizmirenih obaveza, a ekipa sada mora pronaći zamjenu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Vidjet ćemo šta će biti sa Dujkovićem, Kokotom i Papazom koji imaju inostrane ponude. Slavija će sigurno i u drugom dijelu prvenstva svima biti tvrd orah, ali ostaje da vidimo da li može izboriti Evropu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije