Slavija kažnjena sa 15.000 eura

Zbog incidenta navijača protiv HSV-a

Slavija kažnjena sa 15.000 eura

Teme:

Nakon brojnih incidenata navijača na utakmici Lige kupa UEFA između Slavije i Hamburger SV-a, odigrane 4. decembra, Disciplinska komisija UEFA odlučila je da praški klub kazni sa 15.000 eura.

Naime, navijači Slavije su raznim predmetima, među kojima su flaše i upaljači gađali igrače njemačke ekipe što delegatu susreta nije promaklo.

Iako su čelnici Slavije u nekoliko navrata govorili kako je riječ o “zalutalim” simpatizerima, te da se klub ograđuje od toga UEFA nije imala milosti, mada se očekivala i veća kazna.
Takođe, Slaviji je naređeno da više ne prodaje pivo i ostala pića u staklenim flašama već samo u plastičnim čašama, dok čelnici kluba razmišljaju o zabrani unošenja upaljača na stadion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.