Slavija od subote u Austriji

Nastavak priprema za novu sezonu

Slavija od subote u Austriji

D. Banović

Iza fudbalera Slavije su dvije kontrolne utakmice i mnogo teških treninga, a pred njima je još puno rada. Trener Vlado Čapljić najavljuje da će ekipa u Austriji da odradi glavnu fazu priprema.

"Idemo 14.jula u Austriju gdje ćemo nastaviti sa pripremama. U hodu ćemo raditi i na kompletiranju ekipe za novu sezonu. Dosadašnji tok priprema je odrađen na zadovoljavajućem nivou. Vjerujem da ćemo uskoro kompletirati igrački kadar i da ćemo moći da počnemo sa uigravanjem linija tima", kaže trener Vlado Čapljić.

Dudić i Dudo su za sada jedina pojačanja tima iz Lukavice, ali sa ekipom još uvijek treniraju Svitlica, Ojdanić, Mirosavljević, Mijatović, Idrizović i Mamić. Ovi igrači nalaze se na probi i oni koji zadovolje potpisat će ugovore. U toku su razgovori sa još nekim igračima koji bi mogli da budu pojačanja za tim iz
Lukavice.

Ekipu su ovog ljeta napustili Karamatić, Todorović, Krmar, Osman i Kovačević, a iskusni vezist Goran Simić je završio karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.