Slavija sa Sarajevom za prestiž

Slavija sa Sarajevom za prestiž

Posljednje, 30. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine  u Lukavici će ponuditi komšijski derbi između Slavije i Sarajeva.

Međutim, kako je u Premijer ligi već nakon prošlog kola poznato koje će ekipe naredne sezone u evropska takmičenja, ovaj susret i nema nekog pretjerano velikog rezultatskog značaja. I Slavija i Sarajevo su kolo prije kraja prvenstva BiH obezbijedili učešće u evro-kupovima.

Ipak, derbi je derbi, pa će sigurno i jedni i drugi gledati da ne budu poraženi u posljednjem kolu Premijer lige.

Upravo ta činjenica da ovaj susret ne nosi neku rezultatsku težinu sa sobom, mogao bi biti mamac za publiku, jer obje ekipe će rasterećeno ući u meč i očekujem jednu zaista dobru utakmicu, sa mnogo golova. Sarajevo je naš stari rival i svaki susret protiv tima sa Koševa igramo sa motivom više. Želja nam je da se pobjedom oprostimo od navijača“, rekao je fudbaler Slavije Darko Spalević.

Trener ekipe iz Lukavice, Zoran Erbez, u sutrašnjem dvoboju sa Sarajevom neće moći računati jedino na suspendovanog Vlastimira Jovanovića, koji je u prošlom kolu u susretu sa Borcem u Banja Luci dobio crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.