Slavija večeras izlazi na megdan Aalborgu
Erbez bez dilema oko tima

Slavija večeras izlazi na megdan Aalborgu

Fudbalere Slavije večeras očekuje težak posao u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige. Njihov protivnik je danski Aalborg, koji je prije godinu dana na svom stadionu deklasirao Modriču s ubjedljivih 5:0.

U redovima našeg vicešampiona i osvajača Kupa vlada pozitivna atmosfera, iako ulogu favorita prepuštaju svom domaćinu. Sinoćnji trening Slavije pratili su predstavnici Aalborga i tom prilikom istakli da ne znaju mnogo o igri tima iz Istočnog Sarajeva, ali i da, ukoliko žele da se plasiraju u narednu rundu, ne smiju da potcijene protivnika. Šef Stručnog štaba ’’sokolova’’ Zoran Erbez nema mnogo dilema oko početnog sastava, a opredijelio se za nešto zatvoreniju igru.

"Nemam nikakvih dilema oko sastava koji će početi utakmicu protiv Danaca. Jedina je dilema da li ćemo igrati s jednim ili dva napadača. Oduševljen sam terenom na stadionu Aalborga, tako da ćemo imati idealne uslove za igru. Očekujem tešku utakmicu i paklenu atmosferu na tribinama.", rekao je Erbez.

Utakmica između Aalborga i Slavije igra se od 19,30 časova na stadionu Energy Nord Arena, čiji je kapacitet 10.500 mjesta za evropske utakmice. Domaćini su za ovaj meč štampali 7.000 ulaznica, koje su u prodaji već nekoliko dana. Pravdu će dijeliti bugarska trojka na čelu sa Stanislavom Todorovim. Delegat UEFA je Ives Burnjon iz Luksemburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.