Slaviji pehar nakon penala

Revanš susret finala Kupa BiH u fudbalu

Slaviji pehar nakon penala

Fudbaleri Slavije postali su osvajači Kupa BiH za sezonu 2008/09. nakon što su nadigrali Slobodu boljim izvođenjem jedanaesteraca (6:5).

Junak prilikom šutiranja penala bio je golman Lučić koji je odbranio odlučujući udarac Prodanoviću.

Rezultat nakon 90 minuta glasio je 2:0 za Slaviju, a na taj način je sastav iz Istočnog Sarajeva izjednačio na 2:2 s obzirom da je prije osam dana na «Tušnju» bilo 2:0 za Slobodu.

Slavija je od prve minute krenula ofanzivno. Već u 4. minutu Kutalija je imao dobru priliku, ali nije bio precizan. Igra se odvijala uglavnom na polovinu gostiju, no do 22. minute nije bilo većih uzbuđenja. Tada je iz slobodnog udarca zaprijetio Okanović, ali je maestralnom intervencijom Lučić spasio svoju mrežu.

Do kraja prvog dijela dvije prilike za domaćine. Prvo je u 32. minutu nakon kornera Vuksanović glavom pokušao Ćirka, da bi najbolju priliku u prvom dijelu propustio Darko Spalević. Igrala se 44. minuta kada je najbolji strijelac Slavije iz idealne pozicije pogodio samo Denisa Mujkića, umjesto praznog gola gostiju.

Još jači naleti Slavije uslijedili su u drugom dijelu, a na terenu su igrači bili sve nervozniji. U 54. minutu sudija Mrković isključio je Jahića koji je bez lopte udario Kutaliju, da bi samo desetak minuta kasnije pocrvenio i Vuksanović. Isključenju domaćeg veznjaka prethodila je sporna situacija u šesnaestercu Tuzlaka. Nakon centaršuta Arsenijevića, Spalević je postigao gol glavom, ali je prema mišljenju djelioca pravde iz Sarajeva, napadač Slavije tom prilikom načinio prekršaj pa je odlučio poništiti gol. Njegova odluka izazvala je buru negodovanja, nastala je velika gužva, a najdeblji kraj izvukao je Vuksanović koji je bio i najoštriji u prigovaranjima.

Ono što nisu mogli kada su imali igrača više, domaći su učinili sa izjednačenim omjerom snaga na terenu (10-10).

1:0 - Todorović

Prvu grešku zadnje linije Slobode kaznila je Slavija. Agilni Simić uposlio je  usamljenog Todorovića koji je iskosa ušao u kazneni prostor i pogodio desni ugao nemoćnog Mujkića.

Nastavila je Slavija sa velikim pritiskom, a vatreno je bilo i na tribinama. Ruku na srce, osim verbalnih uvreda pristalica oba tima nije bilo sukoba, a nekoliko petardi i baklji koje su ubačene na teren sastavni su dio navijačkog folklora.

Slavija je anulirala prednost gostiju iz Tuzle u 87. minutu.

2:0 - Spalević

Mikelini se našao ispred gola Mujkića, ali je umjesto da izbaci loptu u polje nespretno prebacio vlastitog čuvara mreže. Na pravom mjestu našao se Spalević kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara ubaci loptu u mrežu.

Imali su domaći priliku riješiti meč u regularnih 90 minuta, no Todorović nije bio precizan.

Uskoro fotogalerija

Slavija - Sloboda 6:5

1:0 Todorović (72.), 2:0 Spalević (87.).

Strijelci sa bijele tačke:
3:2 Spalević, 3:3 Okanović, 4:3 Zimonjić, 4:4 Zoletić, 5:4 Kutalija, Tosunović - promašio, Stanković - promašio, 5:5 - E. Kuduzović, 6:5 - Arsenijević, Prodanović - promašio.

ISTOČNO SARAJEVO - Stadion SRC Slavija. Gledalaca: 3.500. Žuti kartoni: Regoje, Spalević, Šešlija, Kutalija, Stanković /Slavija/, Mujkić, Prodanović, Hasić, Tosunović /Sloboda/. Crveni kartoni: Vuksanović /Slavija/, Jahić / Sloboda/.
SLAVIJA: Lučić, Regoje /od 37. Benović/, Simić, Spalević, Arsenijević, Šešlija /od 85. Zimonjić/, Vuksanović, Kutalija, Stanković, Muskalu /od 25. Todorović/, Ćirka. Trener: Zoran Erbez.
SLOBODA: Mujkić, Krasić, E. Kuduzović, Mikelini, Prodanović, Jahić, Hasić, Okanović, Mujić /od 58. Omić/, Mešić /od 74. Tosunović/, Bekić /od 87. Zoletić/. Trener: Sakib Malkočević.
Sudija: Rusmir Mrković /Sarajevo/.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.