Slavio prolaz Južne Koreje i utopio se

Nesreća u Seulu

Slavio prolaz Južne Koreje i utopio se

Edmir Škorić

Prolaz Južne Koreje u osminu finala Svjetskog prvenstva obilježit će i smrt jednog od južnokorejanskih navijača koji se, slaveći uspjeh svoje reprezentacije, bacio u rijeku Han u gradu Seulu.

Južna Koreja je sinoć remizirala sa Grčkom (2:2) i tako sa Argentinom prošla dalje u grupi B. Jedan južnokorejanski 20-godišnji student se, kao i svi u zemlji, beskrajno radovao velikom uspjehu. No, nažalost izgubio je život kada je skočio u Han rijeku u glavnom gradu Južne Koreje, Seulu.

Ovaj se nesretni slučaj dogodio u ranim jutarnjim satima. Mladić je skočio u rijeku zadjeno s prijateljima, no na kraju se jedini nije uspio vratiti. Policija ga je izvadila 15-ak minuta kasnije, no nije bilo spasa za nesretnog navijača Južne Koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.