Slaviša Radović: Kako smo pobijedili Želju? Pa, imali smo poseban recept!
Radnik je poznat kao tim koji igra veoma dobro u defanzivi. To su pokazali i protiv Željezničara, koji je imao malo šansi da ugrozi gol Mladena Lučića

Defanzivac Radnika nakon velikog trijumfa

Slaviša Radović: Kako smo pobijedili Želju? Pa, imali smo poseban recept!

M. Šljivak

Radnik iz Bijeljine odlično je ušao u drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Fantastičnim pogotkom Velibora Đurića ovaj tim je savladao favorizovani sarajevski Željezničar i došao je do vrijedna tri boda.

Naravno, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nastalo je veliko slavlje među fudbalerima bijeljinskog tima, a za SportSport.ba je komentar utakmice dao lijevi bek Radnika Slaviša Radović.

Otkrio je kako je trener Mladen Žižović nadmudrio Amara Osima. Imali su poseban "recept" kako zaustaviti Želju.

"Ovo je velika pobjeda za nas", rekao je Radović, te je dodao:

"Dobro smo analizirali protivnika, znali smo da će da igraju dugim loptama na Sulejmana Krpića i sve smo podredili tome. To je bio naš recept za uspjeh. Uspjeli smo zaustaviti sve njihove pokušaje i taktički smo odigrali bez greške i to je dalo rezultat", istakao je Radović i nastavio je:

"Mislim da je pobjeda savim zaslužena i smatram samo ovim pokazali da nam je mjesto u gornjem dijelu tabele. Nadam se da ćemo to pokazati i u narednim utakmicama koje su pred nama".

Radović je u prvom poluvremenu zaustavio udarac Anela Šabanadžovića. Gosti su tražili penal, a fudbaler Radnika je o tome rekao.

"Sve je to fudbal. Takve stvari se dešavaju i mislim da je sudija donio ispravnu odluku u ovom slučaju. Nisam imao apsolutno nikakvu namjeru da igram rukom i to je jasno vidljivo. Dakle, sve je čisto kao suza", istakao je za SportSport.ba defanzivac Radnika.

Ekipa Mladena Žižovića i u narednom kolu ima težak zadatak, a protivnik će im biti aktuelni prvak Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hermann Maier
Ovaj Radnik je bas grohno kad im je veliki uspjeh to sto su pobijedili zeljeznicara, staru grbavicku kuravu, kod koje nisu dobili, smo oni koji nisu ni trazili...
9 0
Šaraf
Čuj veliki trijumf! Pa ovo im je 5 ili 6 poraz u nizu, sad eto ko Željo Manchester City!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi