Slavlje FK Tuzla City u Banovićima

Četiri pogotka u prijateljskom meču.

Slavlje FK Tuzla City u Banovićima

S. Mlaćo, foto: E. Oštraković

U prijateljskom meču danas su snage u Banovićima odmjerili novi prvoligaš FK Budućnost i FK Tuzla City.

Težak teren zbog kiše dočekao je nogometaše oba tima, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Budućnost je na početku zaprijetila preko Pirića i Sulejmanovića, no gosti su prvi poveli

Prvi pogodak vidjeli smo u desetoj minuti kada je Mirsad Ramić pogodio na asistenciju Nukića. Ramić je pokazao da će biti pojačanje za Tuzlake nakon što je ovog ljeta stigao iz GOŠK-a.

Nakon toga zaprijetio je i Nukić, a u 34. minuti izjednačenje. Trumić šutira iz slobodnjaka, lopta je nekog dodirnula, prevarila Muminovia i odsjela u mreži.

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu prijeti Budućnost, da bi uzvratio Husejinović koji je nakon toga uz ovacije publike i napustio teren.

Nastavak nije donio mnogo uzbuđenja, vidjeli smo dosta izmjena, a u 80. minuti eurogol Karijaševića i gosti su ponovo poveli. Nogometaš gostiju sa 25 metara pogađa same rašlje.

Dvije minute kasnije konačnih 1:3. Dženis Beganović realizuje najstrožiju kaznu i sve je bilo riješeno.

Prijateljski meč:

FK Budućnost - FK Tuzla City 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Budućnost: Mujkić, Mahmutović, Džinić, Berbić, Selimović, Pirić, Trumić, Mustafić, Sulejmanović, Dedić, Blagojević.

FK Tuzla City: Muminović, Terzić, Sarčević, Sesar, Hasanović, Morris, Kojić, Crnkić, Husejnović, Nukić, Ramić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi