"Glumio" Misimovića i izazvao haos, pa se morao izvinjavati nakon utakmice

Portugal

"Glumio" Misimovića i izazvao haos, pa se morao izvinjavati nakon utakmice

Edmir Škorić

U nedjelju je odigrana utakmica trećeg kola portugalske lige između Portimonensea i Vitorije Guimaraes. 

Činilo se da će utakmica završiti remijem, no u 88. minuti pobjednički pogodak za momčad Portimonensea postigao je Yago Cariello. Igrač je pogodak odlučio proslaviti na kontroverzan način.

Portugalac je zgrabio korner zastavicu i odglumio pucanje po Vitorijinim navijačima. Ponašanje nogometaša nije se svidjelo navijačima koji su ga počeli gađati raznim predmetima. Njegovo slavlje razljutilo je i protivničke igrače te je nastala gužva na terenu.

Cariello je brzo shvatio da je pogriješio i podigao ruke u znak izvinjenja. Kad su se emocije na terenu slegle, sudac mu je dao žuti karton.

Ubrzo nakon utakmice nogometaš je na Instagramu podijelio objavu u kojoj je objasnio razloge svog ponašanja.

"Danas smo svi prešli granicu. Moje slavlje nije bilo provociranje navijača Vitorije koje poštujem, već je bilo usmjereno na rasiste koji su pljuvali i vrijeđali moje saigrače", napisao je igrač.

Oglasi

Njegova proslava gola podsjeća na proslavu Zvjezdana Misimovića, kada je postigao gol Bjelorusiji u Zenici. Nekadašnji reprezentativac BiH je "izrešetao" Safeta Sušića i kompletnu klupu naše selekcije, a selektoru je poručio "fuck you!". Tadašnji selektor Pape je Misimovića taj meč ostavio na klupi, ali ga je kasnije ubacio i upravo je on zabio za važnu pobjedu u meču kvalifikacija za EP.

Cariello je ovog ljeta prešao u Portimonense. Napadač je dobro startao u novom klubu i nakon tri utakmice već je postigao dva pogotka.

Njegova momčad je zahvaljujući pobjedi nad Vitorijom napredovala do četvrtog mjesta na tabeli. Do sada je nakon tri utakmice osvojila šest bodova.

S druge strane, Vitoria ima isti broj bodova na kontu kao Portimonense, ali ima lošiji bilans golova te je stoga na petoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi