Slavlje Reala i Athletic Bilbaa
Robben postigao drugi gol za Madrižane

Primera liga - 21. kolo

Slavlje Reala i Athletic Bilbaa

Real Madrid slavio je večeras na gostovanju kod Numacije (2:0), golovima Raula u 48. minutu i Robbena u 56, te tako ostvario šestu uzastopnu pobjedu u šampionatu Španije. Trijumfom u 21. kolu na najmanjem stadionu u Primeri, pred 9.000 gledalaca, «kraljevski klub» koliko, toliko ostao je u trci za titulu prvaka Španije.  

U drugoj večerašnjoj, mnogo zanimljivijoj utakmici, Atheltic Bilbao je na svom terenu porazio Malagu. U meču u kojem je viđeno pet golova poveli su gosti golom Luquea već u trećem minutu. No, na odmor se otišlo u «egalu», nakon što je pogodio Yeste. Lolo je Malagu opet doveo u vodstvo u 63. minutu, da bi Llorenet vratio sve na početak u 71. Šest minuta prije kraja utakmice Athletic je do pobjede pogotkom odveo Laskurain. 

Ostali susreti 21. kola igraju se u nedjelju (1. februiara). 

Trenutni poredak na tabeli
: Barcelona 53 boda, Real Madrid 44, Sevilla 38, Valencia 34, Villarreal 34, Atletico Madrid 32, Malaga 32, Deportivo La Coruna 30, Athletic Bilbao 29, Racing 28, Getafe 24, Valladolid 24, Almería 24, Gijon 24, Recreativo de Huelva 23, Betis 21, Numancia 20, Mallorca 17, Espanyol 16, Osasuna 14.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.